X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement

Robin: Voorman Scheepsbouw
Sander: Installatiemonteur Scheepsbouw
KIES DE OPLEIDING DIE BIJ JE PAST

VMBO

Doe je VMBO? Kies dan voor de richting PIE (Produceren, Installeren en Energie)! Het profiel PIE geeft je een brede technische basis. Je maakt kennis met elektrotechniek, metaaltechniek en installatietechniek. Hierna heb je mogelijkheden om je opleiding te vervolgen op het MBO. Je kunt machines of elektrische installaties gaan bouwen, maar ook tekenen of ontwerpen. Misschien wil je monteur worden en reparaties en onderhoud doen bij mensen thuis. Alle mogelijkheden staan open! Hier vindt je meer informatie over de verschillende mogelijkheden die er zijn binnen het MBO! 

 

HAVO/MBO

De toepassingen van techniek worden steeds groter, krachtiger en duurzamer. Dit vraagt om technici die in nieuwe oplossingen of toepassingen kunnen denken, prototypes kunnen bouwen en laten werken. Heb je de HAVO gedaan of een MBO-opleiding afgerond, dan kan jij deze uitdaging aangaan op het HBO. Deels werk je met je handen, maar je hebt je hoofd daarbij hard nodig. De toepassingen van techniek worden steeds groter, krachtiger en duurzamer. Dit vraagt om technici die in nieuwe oplossingen of toepassingen kunnen denken, prototypes kunnen bouwen en laten werken. Heb je de HAVO gedaan of een MBO-opleiding afgerond, dan kan jij deze uitdaging aangaan op het HBO. Deels werk je met je handen, maar je hebt je hoofd daarbij hard nodig.

 

VWO

Zit je op het VWO? De vier technische universiteiten in Delft, Eindhoven, Enschede en Wageningen  leiden ingenieurs en technologisch ontwerpers op die het verschil kunnen maken in . Creatieve technische oplossingen verzinnen voor alledaagse problemen, is jouw drijfveer is. De opleidingen inspireren je om technologische oplossingen te vinden, ook voor minder voor de hand liggende problemen. Of het nu om energiezuinig gebouwen  gaat of om domotica.